Applicaties

NOVASAL

Smaakwijzer

Smaak is essentieel in onze relatie met voedsel. Novasal is geschikt voor natriumreductie zónder smaakverlies in een breed scala aan voedingscategorieën.

Van bakkerij, zuivel en snacks tot vlees, vis en plantaardige alternatieven. Een natuurlijke zoutvervanger die, met de juiste dosering, de voedingswaarde van recepten verbetert en daarmee ook vaak de Nutri-Score van producten verhoogt.

Natrium verlagen én Nutri-Score verhogen, zónder verlies aan smaak of kwaliteit! Natrium verlagen én Nutri-Score verhogen, zónder verlies aan smaak of kwaliteit! Natrium verlagen én Nutri-Score verhogen, zónder verlies aan smaak of kwaliteit!

TESTIMONIALS

MagSnack
MagSnack

In voorbereiding van een Europese voedingsbeurs, ontwikkelden Nedmag en Yama Products samen de MagSnack: een smakelijke vlees- en pepersnack geïnspireerd op de Nederlandse frikandel. Door gebruik van natuurlijke ingrediënten en Novasal, is de snack niet alleen rijk aan magnesium (ongeveer 20% van de ADH), maar is het natriumgehalte met circa 40% verminderd, zonder verlies aan smaak of bite. Daarnaast verbeterde Novasal de textuur en houdbaarheid, waardoor de MagSnack een gezondere snack die klaar is voor verdere opschaling naar foodservice en retail.

Bakkerszout 2.0
Bakkerszout 2.0

Bakkerszout 2.0 is geïnitieerd door het Nederlands Bakkerij Centrum en beoogt het natriumgehalte in brood met 30 tot 60% te verlagen, in lijn met gezondheidsdoelen van het ministerie van VWS. Een belangrijk ingrediënt wordt magnesiumzout, dat dankzij zijn technologische en nutritionele voordelen werd gekozen. Magnesiumzout verbetert namelijk de deegverwerking en verlengt de versheid van brood zónder smaakverlies. Na een succesvolle testfase worden in 2025 de eerste broden met dit nieuwe Bakkerszout bij supermarkten en bakkerijen verwacht.

MISTER KITCHEN’S VEGGIE SPREAD
MISTER KITCHEN’S VEGGIE SPREAD

Mr Kitchen’s is een onafhankelijk Nederlands voedingsmerk met 100% plantaardige producten. Om de Nutri-Score van de bestaande Veggie Spreads van C naar A te verbeteren, is met behulp van Novasal het natriumgehalte met 30% verminderd. Hoewel deze spreads al veel groenten, peulvruchten en vezels bevatten, bleek het verminderen van natrium de sleutel tot een hogere score. Door in de receptuur de juiste balans te vinden in de hoeveelheid magnesiumzout, konden smaak en textuur hierbij behouden blijven.

VEENDAMMER KAAS
VEENDAMMER KAAS

De Veendammer is het resultaat van een lokale samenwerking tussen kaasboerderij Slob uit Giessenburg en Nedmag. Met het gebruik van Novasal is kaas met een lager natriumgehalte en extra magnesium gecreëerd. Zo heeft de familie Slob een 50+ kaas ontwikkeld, die qua smaak intenser en romiger is én een functioneel gezondheidsvoordeel biedt. Deze kaas bevat slechts 1,5 gram natriumzout per 100 gram, vergeleken met de gebruikelijke 2 tot 2,5 gram. Daarnaast zorgt Novasal ook voor 120 mg magnesium per 100 gram, wat 32% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit mineraal dekt. De Veendammer is te koop bij o.a. Kaasboerderij Slob en lokale kaasspeciaalzaken